top of page

МОЗ України оновив стандарти медичної допомоги пацієнтам з COVID-19

Стандарт надання медичної допомоги «Коронавірусна інфекція» постійно актуалізується, майже щомісяця, з урахуванням оновлених рекомендацій ВООЗ, СDC, ЕCDC. Так, 8 вересня внесені зміни до наказу МОЗ від 28.03.2020 № 722 «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)».


Огляд деяких змін, що стосується лабораторного визначення антигену SARS-CoV-2:

  • Зміни розширюють перелік осіб, яким проводитимуть попереднє скринінгове обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів та/або тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 методом ІФА.

  • Встановлені випадки обов’язкого проходження контактними особами обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2.

Із повним переліком змін можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3l7yQH1


Разом з цим інформуємо про наявність Тест-системи імуноферментної для виявлення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 у біологічному матеріалі дихальних шляхів DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R виробництва ПрАТ "НВК "ДІАПРОФ-МЕД", що за показником аналітичної чутливості в рази перевищує аналогічний показник швидких тестів та наближений до якісних характеристик ПЛР-тестів.


Методика дослідження біологічного матеріалу за допомогою DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R з використанням «Набору для відбору матеріалу: тампон дакроновий, пробірка з транспортним середовищем VLM-DIA» верифікована в лабораторії Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» та має Протокол верифікації методики досліджень №11 від 12.02.2021 р. https://phc.org.ua/kontrol-zakhvoryuvan/inshi-infekciyni-zakhvoryuvannya/koronavirusna-infekciya-covid-19


Тест-система DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R та Набір VLM-DIA відповідають Стандарту медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)» затвердженого Наказом МОЗ України від 28.03.2020 №722.

86 views0 comments
bottom of page